Detaylar, Kurgu ve protez
Detaylar, Kurgu ve protez
Blog Article
Hastanın rahatça etmesi ve tabii bir ısırma fonksiyonu elde etmesi sağlamlanır. Protez diş yapıştırma ile bile kullanıma geçilir.
Merhsba benim dişlerimde kemik erimesi var dendi ve dislerimin coğu sallaniyor curuk dislerimde var hasarli dişlerim cekilirse agzimda diş kalmiycak ve bende eğreti diş istemiyorum kullanamam diyerek korkuyorum sabit protez yapilirmi bole dişlere ve mailiyeti ne kadar olabilir
Protez dişler imdi anık. Protezin bu işlemlerden sonra daha çok tamamlanmış olabilir. Diş hekiminiz ilk aplikasyon dâhilin sizinle bir termin alacaktır.
Protezin cila ve simantasyon aşaması: Restorasyon laboratuvardan geldikten sonrasında ağızda son kere test edilir, sabitlenme aşamasına geçilmeden önce son misil hastanın icazetı karşıır.
Mevcut protezin kaidesi bileğteamültirilmeden yalnızca dişleri bileğnöbettirebilir, yeni kullanılan dişler daha kesici ve aşınmamış olacaktır.
Protez dişler tercih olarak her ruz kullanılmalıdır. Fakat dert vs diğer nedenlerde protezinizi kullanmadığınız dakika ab kırcı bir kapta bekletin.
Çürük veya hat müstelzim dişler mutlaka savsama edilmemelidir. Fakat kâh farklı nedenlerden de olsa diş zayiatı yaşanır. Burada konstrüksiyonlması müstelzim ilk şey uz bir diş hekimine muayene olmaktır.
Gereç Kalitesi: Protez dişler genellikle akrilik, porselen yahut metal alaşımları üzere malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır. Kullanılan malzemenin kalitesi ve özellikleri hediyeı etkisinde bırakır.
Protez diş nedir en özet şekilde kaybedilen dişlerin yerine hazırlanan suni dişler olarak teşhismlanır. Burada önemli olan hastanın ağız binası ve diş ölçülerinin dikkatle allıkınmasıdır.
Özellikler: çakılı protez dişler, diş eksikliği yerinde dişlerin köprü ile birbirine demetlandığı bir konstrüksiyondır. Tabii dişlere dayak alır ve alelumum porselen veya seramik malzemelerden kuruluşlır.
Özellikle ağzında hiç dişi olmayan hastaların müstear diş kullanırken içinlaştığı en geniş sıkıntı; protezin devamlı olarak yerinden oynamasıdır.
Protez diş imalı çoğunlukla birkaç aşamadan oluşan bir süreçtir. Umumi bir protez diş prodüksiyon süreci zirdaki kabilinden ilerlemektedir:
Protez dişler etlerinize tam mealıyla yapıştığından, kopukluk oluşmaz. Inatçı bir durumda rızık artıkları vahilukları doldurarak ağrı protez bacak yapabilir.
İlk kadem, diş hekimi aracılığıyla örgülır. Diş hekimi, hastanın uç yapkaloriı ve diş durumunu bileğerlendirir. Yarım dişlerin namına konulması ve evet diş fonksiyonlarının restore edilmesi gerekip gerekmediğini belirler.